WiredWorkers lanceert Franka Emika Panda Virtual Reality showroom  

WiredWorkers lanceert een unieke mogelijkheid voor een ieder die geïnteresseerd is in collaboratieve robots, een Virtual Reality showroom. Deze showroom biedt haar bezoekers een online belevenis in de wereld van cobots. 

De eerste room die sinds kort is gelanceerd is gericht op de collaboratieve robot Franka Emika Panda. Bezoekers krijgen toegang tot de VR room via de website van WiredWorkers, zij hoeven hiervoor niet te beschikken over een VR bril. Eenmaal in de room zien zij de Franka Emika Panda in actie. De Panda voert diverse toepassingen uit.

Het doel van de VR showroom is om de bezoekers een verhelderend beeld te bieden van collaboratieve robots, vanuit huis of kantoor. De bezoekers hoeven hiervoor niet langer een bezoek te brengen aan WiredWorkers, maar kunnen op deze laagdrempelige manier meer ontdekken over deze cobot.

De VR showroom  geeft de bezoekers vrijheid, zij bepalen zelf welke toepassing voor hen relevant is en waar zij zich op focussen. De Franka Emika Panda room is voor een ieder toegankelijk.

Naar verwachting volgt in oktober 2020 ook de Techman Robot en in november 2020 zal ook de Universal Robots showroom in de lucht gaan.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven