WiredWorkers gaat samenwerking aan met Spin Robotics

Het Deense en Nederlandse bedrijf gaan de strijd aan tegen handmatige, repetitieve taken

WiredWorkers uit Doetinchem heeft de handen ineengeslagen met het Deense Spin Robotics. WiredWorkers gaat de tools van Spin Robotics op de Nederlandse markt brengen. 

Spin Robotics is in 2019 opgericht door twee toegewijde en ambitieuze ondernemers. Beide hebben meer dan 15 jaar ervaring in robotica en met Spin Robotics ontwikkelde ze Plug’n’Produce schroevendraaiers voor collaboratieve robots. Ze zijn gevestigd in Odense, de robothoofdstad van Denemarken. Dit geeft ze de unieke positie om samen te werken met vakgenoten en onderwijsinstellingen binnen de roboticabranche.

Spin Robotics wil, net als WiredWorkers, alle handmatige en repetitieve taken in de industriële productie wegenemen. Daarom hebben ze schroevendraaiertools ontwikkeld. Deze zijn compatibel met collaboratieve robots voor een veilige, gebruiksvriendelijke en consistente schroefassemblage. De tools hebben diverse ingebouwde functies die de robotintegratie verbeteren en collaboratieve werkomgevingen ondersteunen. Zo is er een veiligheidsscherm aan de tool toegevoegd die het bit en de schroef afdekt en de mensen om de cobot beschermt tegen scherpe elementen. Daarnaast wordt een teach pen meegeleverd die gebruikt kan worden om de positie van de gaten aan te geven. Als er verschillende soorten schroeven gebruikt moeten worden kan de cobot dit eigenhandig uitvoeren met behulp van de bitwisselaar.

WiredWorkers is blij met de samenwerking. “Het is mooi om te zien dat we samen kunnen werken aan onze gedeelde missie. Wij willen er met ons bedrijf voor zorgen dat de kwaliteiten van werknemers ten volle worden benut. Dit doen we door saaie, repetitieve of gevaarlijke processen te automatiseren. De producten van Spin Robotics sluiten hier perfect op aan.”, aldus Robbin Mennings, oprichter van WiredWorkers.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven