Vanwege coronacrisis meer vraag naar ‘robotica vaardigheden’

Dit artikel is gedeeltelijk overgenomen uit ‘Vraag en aanbod‘| redactie

Holland Robotics (High Tech NL) maakt zich al jarenlang sterk voor de instroom van goed opgeleide werknemers in de robotica- en hightechsector. Het aanbieden van onderwijs dat aansluit bij de huidige ontwikkelingen hierbij een essentiële factor.

Tegen 2022 zal naar verwachting een operationele voorraad van bijna vier miljoen industriële robots in fabrieken over de hele wereld werken. Deze robots zullen een vitale rol spelen in het automatiseren van de productie om de post-corona economie te versnellen. Tegelijkertijd stimuleren de robots de vraag naar geschoolde arbeidskrachten. Educatieve systemen moeten zich effectief aanpassen aan deze vraag.

Dat stelt het IFR. ‘Overheden en bedrijven over de hele wereld moeten zich nu richten op het leveren van de juiste vaardigheden die nodig zijn om met robots en intelligente automatiseringssystemen te werken’, zegt Milton Guerry, voorzitter van de International Federation of Robotics. ‘Dit is belangrijk om maximaal te profiteren van de mogelijkheden die deze technologieën bieden. Het herstel na corona zal de inzet van robotica verder versnellen. Beleid en strategieën zijn belangrijk om de werknemers te helpen de overgang naar een meer geautomatiseerde economie te maken.’

Lees verder

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven