Innovatielab op TU/e campus

Vanderlande opent Innovatielab in Meulensteen House of Robotics

Innovatielab op TU/e campus

Bron: InnovationOrigins.com

Vanderlande opent een R&D Innovation Lab voor robotica in het Meulensteen House of Robotics. De huurovereenkomst gaat in op 1 juni. Het Meulensteen House of Robotics, onderdeel van Kadans Science Partner, is een nieuw multi-tenant gebouw met ateliers voor bedrijven gespecialiseerd in robotica. Het gebouw is onlangs getransformeerd om in de behoeften van partijen uit de roboticasector te kunnen voorzien. Zo hebben de ateliers een facelift gekregen en zijn er gedeelde faciliteiten gerealiseerd. Eindhoven Medical Robotics was de eerste officiële huurder van het gebouw.

Vanderlande is wereldmarktleider in efficiënte logistieke procesautomatisering op luchthavens en voor pakketdiensten. De onderneming is tevens een toonaangevende leverancier van deze procesautomatisering voor distributiecentra.

Lees hier meer over de innovatieprojecten van Vanderlande.

Wereldwijd worden er op luchthavens per jaar zo’n 4,2 miljard stuks bagage via Vanderlande systemen afgehandeld. Deze systemen zijn op 600 verschillende luchthavens actief en op 13 van de top-20 in de wereld. Daarnaast sorteren de systemen van Vanderlande wereldwijd meer dan 45 miljoen pakketten per dag voor verschillende klanten waaronder de meest toonaangevende sorteercentra voor pakketdiensten.

Met het nieuwe R&D Innovation Lab in het Meulensteen House of Robotics realiseert Vanderlande een open innovatie omgeving voor het ontwikkelen en testen van nieuwe technologieën. Voor Vanderlande is een lab op de TU/e Campus handig om zo beter in contact te komen met innovatieve robotoplossingen en samenwerking te stimuleren. Vanderlande nam vorig jaar ook een aandeel in Smart Robotics.

Kadans is momenteel eigenaar van twee gebouwen op de TU/e Campus, waar zij huisvesting verzorgt voor verschillende kennisintensieve bedrijven en instellingen. Ook op andere universiteitsterreinen heeft Kadans gebouwen.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven