Nieuws van leden

TripleA Robotics geeft cobots meer functionaliteit met nieuwe tool

Nieuws van leden

Nieuws van leden: WiredWorkers

WINGMAN Tool Changer wil doordringen tot de wereld van collaboratieve robots

TripleA Robotics lanceerde begin dit jaar haar eerste product, de WINGMAN Tool Changer voor collaboratieve robots. Een aantal jaren daarvoor zag het bedrijf dat het concept van automatische gereedschapswissel nog niet was doorgedrongen tot de wereld van collaboratieve robots en dat de old-school gereedschapswisselaars niet pasten in het concept van collaboratieve robotica. TripleA wilden daar verandering in brengen door een gereedschapswisselsysteem te ontwikkelen dat binnen enkele minuten te installeren was en toepasbaar op een breed scala van cobots en cobot-gereedschappen.

Het nieuwe systeem is een verstelbare, compacte, sterke en collaboratief-veilige plug-and-play oplossing geworden. De WINGMAN Tool Changer biedt cobots een grote flexibiliteit dankzij de compacte afmetingen en de inklikbare doorgeefmodules. Deze doorgeefmodules komen in drie vormen; elektrisch, pneumatisch en ingebouwd pneumatisch. Hiermee kunnen gebruikers de toolchanger snel configureren voor nieuwe gereedschappen. Daarnaast is de WINGMAN compatibel met de meeste cobots en end-of-arm tooling van de grote merken in de cobotwereld.

De WINGMAN behoeft, in tegenstelling tot andere toolchangers, geen dure persluchtinstallaties om het koppel en ontkoppelmechanisme te activeren. Het mechanisme werkt automatisch als de cobot in en uit de gereedschapshouder beweegt. Zo kan de cobot geheel zelfstandig zijn gereedschap wisselen, zonder dat daar slangen luchtkleppen en bijbehorende I/O-setup voor nodig is.

In Nederland is de tool verkrijgbaar bij WiredWorkers. Zij zijn overtuigd van het potentieel van deze tool en hebben het opgenomen in het assortiment.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven