Artifial Intelligence en robotica

Succesvol bezoek van Britse bedrijven aan Nederland

Artifial Intelligence en robotica

(fotocredit: https://boltstatistics.com/)

Een van de doelstellingen van Holland Robotics is het streven om een gezicht te vormen naar het buitenland. In dat kader is Holland Robotics aanwezig op een aantal geselecteerde beurzen, betrokken bij buitenlandse missies rond robotica en treedt Holland Robotics op als gastheer bij inkomende missies rondom het thema robotica.

Na de succesvolle roboticamissies naar en vanuit Singapore vorig jaar, werd Nederland afgelopen april bezocht door een delegatie vanuit het Verenigd Koninkrijk. Deze missie had het aandachtsgebied Artificial Intelligence en Robotica.

17 bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk zijn in 3 dagen rondgeleid in Delft/Amsterdam, Twente en Eindhoven en hebben een breed scala aan bedrijven en kennisinstellingen bezocht met uiteenlopende onderwerpen en activiteiten op het gebied van AI en Robotica. Deze missie werd in samenwerking georganiseerd door Innovate UK, European Enterprise Network, RVO en Holland Robotics. Holland Robotics fungeerde als gastheer de rode draad binnen dit bezoek.

Bij het Amsterdam Science Park is gekeken naar AI en Datascience en op de Technische Universiteiten lag de nadruk zowel op robotica als AI, maar ook werden aangrenzende technologieën als Vision, AR/VR en medische apparatuur bekeken. Eveneens was er een rol voor een aantal innovatieve bedrijven als Demcon, Space 53 en Philips.

De week werd afgesloten met een druk bezochte matchmaking, georganiseerd door E.E.N. , waarna de delegatie afscheid nam met een zeer positieve indruk van de Nederlandse robotica en de vele mogelijkheden tot samenwerking. In het Verenigd Koninkrijk wordt momenteel de balans opgemaakt voor follow-up acties.

Een mogelijke follow-up is een tegenbezoek aan het Verenigd Koninkrijk om daar de hotspots op het gebied van Artificial Intelligencen en Robotica te bezoeken. Holland Robotics en RVO zijn op dit moment de mogelijkheden aan het inventariseren.

Interesse of deelname?
Heeft u vragen over deze missie of interesse in een verkennende missie naar het Verenigd Koninkrijk? Neem contact op met Willem Endhoven, willem.endhoven@hightechnl.nl

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven