Uw mening

Sociale robots in het primaire onderwijs. Hoe denkt u hierover?

Uw mening

Technologie biedt nieuwe kansen voor het primair onderwijs. De inzet van technologie kan een oplossing zijn in het tekort aan leerkrachten, maar ook in deze bijzondere tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de inzet van sociale robots in het onderwijs.

Voor een onderzoek van de Vrije Universiteit over de inzet van sociale robots in het primair onderwijs vragen wij uw mening.  Sociale robots kunnen communiceren met mensen door te bewegen en te praten. Hierbij kunt u denken aan een robot als onderwijsassistent, voor bijvoorbeeld de ondersteuning bij het aanleren van een tweede taal of bij rekenoefeningen.

Om te zorgen dat robots op een verantwoorde manier worden ingezet, zijn we geïnteresseerd in de meningen van ouders met een kind in het primair onderwijs, schoolleiders, leerkrachten, Pabo-studenten, roboticabedrijven, softwareontwikkelaars en beleidsmedewerkers/adviseurs. Met deze meningen wordt een richtlijn gemaakt voor de inzet van sociale robots in het primair onderwijs.

U kunt uw mening laten horen in een survey die ongeveer 15 minuten van uw tijd in beslag zal nemen. De door u ingevulde gegevens worden geheel anoniem verwerkt.

Naar de enquête

Mocht u vragen hebben over dit onderzoek dan kunt u contact opnemen met Matthijs Smakman, promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam m.h.j.smakman@vu.nl.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven