S3Food

Smart Sensor systems in de Agrifood

S3Food

Bent u actief in de IoT of sensortechnologie en op zoek naar nieuwe innovatiemogelijkheden? S3Food ondersteunt MKB-voedselproducenten en -voedselverwerkende bedrijven bij de modernisering van hun bedrijf. MKB-bedrijven die met slimme sensortechnieken aan de slag willen, kunnen gebruikmaken van een voucherregeling. Deze regeling is vanaf 19 februari 2020 open.

S3FOOD staat voor “Smart Sensor Systems for Food safety, quality control and resource efficiency in the food processing industry” en het unieke aan dit EU-project S3FOOD is dat 3,9 miljoen euro beschikbaar is voor steun aan Europese kmo’s. Kleine en middelgrote voedingsbedrijven en technologie providers kunnen via twee open calls samen projecten indienen en per kmo een budget tot maximum € 60.000 ontvangen om kennis, technologie, advies, etc. in te kopen. De eerste call wordt opengesteld begin 2020. Via een uitgekiend stappenplan worden de MKB-bedrijven uit de voedingsverwerkende industrie begeleid in het uitwerken van hun ideeën, met het zoeken naar de geschikte partner en ondersteunen bij het indienen van een project.

Financieel worden de MBK-bedrijven ondersteunt met diverse soorten VOUCHERS voor een maximumwaarde van € 60 000 per MKB-bedrijf:

  • Travel Vouchers: een reisbudget om deel te nemen aan de matchmaking events
  • Innovation Vouchers voor bijvoorbeeld haalbaarheidsstudies (zelf uit te voeren of met de hulp van een consultant), implementatiestudies, etc.

Meer informatie

Over S3FOOD
S3FOOD is de Europese samenwerking van clusterorganisaties met als doel om de agrifood sector te digitaliseren. S3FOOD staat voor: Smart Sensor Systems for FOOD safety, quality control and resource efficiency in the food processing industry.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven