Slimme logistiek in de maakindustrie

Het fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) ontwikkelt kennis op het gebied van productielogistiek en optimale productieplanning met daaraan gekoppeld voorraadoptimalisatie, niet alleen op de productievloer maar in de gehele toeleverketen van de high-tech klein-serie maakindustrie.

Het fieldlab houdt zich bezig met de ontwikkeling van een “state of the art” logistiek systeem voor gedeelde opslag en beweging, slimme automatisering en smart robotics in een samenwerkende toeleverketen. Door een hoogwaardige automatiseringraad en slimme planning methodes kan in de toeleverketen met minder logistieke middelen en investeringen een snellere levertijd en een hogere productiviteit gerealiseerd worden.

Binnen het fieldlab bouwen we kennis op over simulatie, integratie en IT connectivity, supply chain orchestration en mobiele robots. Deze expertise wordt gedemonstreerd in de real-life testomgeving op de Brainport Industries Campus.

Nieuwsgierig? Bekijk onderstaande video of bezoek de website

 

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven