Bericht uit de community

Rotterdam Port Fund investeert in ExRobotics

Bericht uit de community

Bericht van communitylid ExRobotics

Investeerder Rotterdam Port Fund heeft een belang genomen in ExRobotics. Het in Breda en Delft gevestigde bedrijf is een pionier op het gebied van robots die kunnen worden ingezet in potentieel explosie-gevaarlijke omgevingen. Haar modulaire robots maken het mogelijk om olie- en gasinstallaties ‘op afstand’ te inspecteren, wat veiliger, sneller en efficiënter is dan mensen ter plaatse sturen. De robots van ExRobotics zijn ATEX/IECEx Zone 1 gecertificeerd.

Voor de verdere ontwikkeling werkt ExRobotics nauw samen met kennisinstituten in binnen- en buitenland. De deelname door het Rotterdam Port Fund biedt ExRobotics de mogelijkheid om de productiecapaciteit te vergroten en internationale expansie te versnellen, niet alleen door de financiële bijdrage, maar ook door de toegang tot het netwerk van het fonds.

Voor het Rotterdam Port Fund past ExRobotics in het investeringsprofiel. ,,De potentiële toepassingsmogelijkheden van de robots in de olie- en gasindustrie raken voor ons belangrijke thema’s als veiligheid, onderhoud en digitalisering,’’ zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund. ,,Wij zijn enthousiast ExRobotics te kunnen ondersteunen in hun ambities en mee te helpen bij het op de markt brengen van deze robots.’’

,,De deelneming door het Rotterdam Port Fund maakt het voor ons mogelijk om onze robot wereldwijd te gaan verkopen,’’ reageert General Manager Iwan de Waard van ExRobotics.

Het Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds, dat wil investeren in bedrijven met haven gerelateerde activiteiten die vernieuwend zijn en aantrekkelijke marktvooruitzichten hebben. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

Meer informatie ExRobotics

 

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven