Tweeluik over RoboValley

RoboValley, kraamkamer van de robotica in Europa

Tweeluik over RoboValley

RoboValley is een van de partners van het Europese investeringsprogramma voor roboticabedrijven, RobotUnion. De promotor van innovatieve roboticabedrijfjes bestaat al 4 jaar en groeit zo hard dat ze moet gaan verbouwen om extra ruimte voor nieuwe start-ups te creëren.

Innovation Origins ging op zoek naar het verhaal achter RoboValley en sprak hiervoor met Hidde Jan Lemstra, financieel en bedrijfskundig adviseur bij RoboValley. Dit leidde tot een boeiend tweeluik.

Deel 1: RoboValley, kraamkamer van de robotica

RoboValley, de onafhankelijke stichting die samenwerkt met de TU Delft en uitvinders helpt bij de ontwikkeling van robotica start-ups, groeit zo hard dat de in totaal twintig medewerkers moeten verbouwen om extra ruimte voor nieuwe start-ups te creëren. Hidde- Jan Lemstra begeleidt start-ups bij het vinden van investeerders en helpt bij het formuleren van de bedrijfsstrategie. Een gesprek over het ontstaan van de kraamkamer van de robotica

Lees deel 1 van het tweeluik over RoboValley

Deel 2: RobotUnion, geld zoeken voor de kraamkamer van de robotica

RoboValley is een van de partners van het Europese Investeringsprogramma voor roboticabedrijven, RobotUnion. Daarbij is een bedrag van 8 miljoen euro beschikbaar om veelbelovende start-ups te helpen een volwaardig product te ontwikkelen. Volgens Hidde Jan Lemstra is er in Europa weinig geld beschikbaar is om in experimentele roboticabedrijven te steken. RobotUnion helpt het budget daarvoor iets te vergroten.

Lees deel 2 van het tweeluik over RoboValley

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven