Robots en defensie

Robots in de modder | samenwerking defensie en hightechindustrie

Robots en defensie

Op woensdag 10 april is de bijeenkomst Robots in de Modder georganiseerd.

Vanuit Defensie waren Majoor Martijn Hadicke en Stafofficier Landoptreden van het Ministerie van Defensie Sjoerd Mevissen aanwezig op de Brainport Industrie Campus in Eindhoven. Ze gaven hier een presentatie over de uitdagingen binnen het Ministerie van Defensie, waarna ingezoomd werd op de unit Robots and Autonomous Systems (onderdeel van de Landmacht).

De introductie werd verzorgt door gastheer Wim Renders van Brainport Development namens het High Tech Software Competence Center. Hierna maakte Egbert-Jan Sol van TNO en Smart Industry de brug naar de uitdagingen van het Ministerie van Defensie.

Defensie wil graag leren van de toepassingen, kennis en mogelijkheden uit de industrie op het gebied van robotica en AI. De unit Robots and Autonomous Systems (onderdeel van de Landmacht) wil in het najaar dan ook samen met het bedrijfsleven kijken naar mogelijkheden van samenwerking tussen defensie en de hightechindustrie op het gebied van robotica en AI.

Er waren ruim 50 personen uit het bedrijfsleven, met name technische bedrijven, aanwezig om het verhaal van beide heren aan te horen en zich in de discussie te mengen hoe zij de toekomst zien.

Tijdens de bijeenkomst en netwerkborrel kwam naar voren dat men de connectie tussen  defensie en hightechbedrijven graag wil versterken. Daarom zal er in het najaar een vervolgbijeenkomst georganiseerd worden op de Landmacht basis in Oirschot.

Download hier de presentatie

Deze bijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door de Holland High Tech MIT-regeling Netwerkactiviteiten.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven