Eigen serie carbon robotarmen

Refitech ontwikkelt eigen serie betaalbare carbon robotarmen

Eigen serie carbon robotarmen

– Nieuws van lid Refitech

Om te voldoen aan de vraag naar betaalbare oplossingen voor industriële robotisering heeft Refitech een eigen serie carbon robotarmen ontwikkeld op basis van gestandaardiseerde componenten. Vanwege de materiaaleigenschappen, laag gewicht en grote stijfheid, zijn carbon componenten ideaal voor situaties waarin robots op hoge snelheid en met grotere nauwkeurigheid moeten werken. Door het nieuwe productieproces van Refitech en de minimale nabewerking zijn carbon robotarmen nu ook qua kostprijs sterk concurrerend ten opzichte van staal of aluminium.

“We maken bij Refitech al jaren klant-specifieke carboncomponenten voor industriële automatisering en robots. Juist als het gaat om hoge snelheden en precisie is composiet het voor de hand liggende materiaal”, legt Bas Nijpels, Sales Engineer bij Refitech uit. “En het gebruik van robots krijgt een steeds grotere rol in allerlei productie-omgevingen. Deze systemen moeten niet alleen efficiënt werken, energiezuinig en bedrijfszeker zijn, maar het moet uiteindelijk ook betaalbaar blijven. Op basis van die filosofie heeft Refitech haar technologische kennis ingezet om een eigen carbon robotarm familie te ontwikkelen.”

Hij gaat verder: “Omdat het een gestandaardiseerd proces is, kunnen de matrijsinvesteringen en de engineeringkosten relatief laag blijven. Het maakprincipe is immers al bedacht door Refitech. De doelstelling voor dergelijke carbon robotarmen is om een efficiëntieverbetering te behalen van 20 à 30%. Naast de technische voordelen van deze robotarmfamilie heeft Refitech de mogelijkheid om in eigen beheer in China te produceren. Op die manier willen we een integrale kostprijsverlaging behalen van 15 tot 25% ten opzichte van stalen- of aluminium armen. Daarmee snijdt het mes voor onze afnemers aan twee kanten”.

Een eerste prototype-arm voor delta robots een voorserie voor een productiemachine worden op dit moment door klanten van Refitech uitgetest.

Over Refitech

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven