Robot-oplossing voor oogchirurgie

Preceyes wint Gerard & Anton Award

Robot-oplossing voor oogchirurgie

Preceyes ontwikkelt innovatieve robotoplossingen ter ondersteuning van oogchirurgie. Ze zijn hiermee een unieke start-up op het gebied van medical robots. Op 12 juli jl. won Preceyes de Gerard & Anton Award, vernoemd naar de twee broers die Philips in 1890 hebben opgericht.

Het commentaar van de jury over Preceyes: “We kennen ze al van de piek awards. De oogchirurgierobot van Preceyes. Hij wordt nu ook in Nederland toegepast. Letterlijk om blinden weer te laten zien. Innovatie van bijbelse proporties.”

Voor het vierde jaar op rij werd deze prijs toegekend aan de tien meest belovende start-ups uit de regio Brainport Eindhoven. Het evenement trok woensdag 12 juli meer dan 200 mensen naar de Oude Rechtbank – en was daarmee helemaal uitverkocht.

Volgens de jury van 2017 (bestaande uit Ruud van Iwaarden, Bert-Jan Woertman, Mark de Greeff, Gijs Willemsen, Saskia Romero, Hilde de Vocht, en Staf Depla) zullen deze tien startups in de komende 12 maanden grote stappen maken en zijn ze “startups-to-watch”.

Deze startups-to-watch uit de regio Brainport Eindhoven wordt georganiseerd door E52 en mede-mogelijk gemaakt door de verschillende partners.

Foto: Maarten Beelen en Gerrit Naus van Preceyes en (rechts) Merien ten Houten van E52

Bron: Website E52

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven