Oproep robots in het onderwijs; een jaar later

Discussiebijeenkomst over onderwijsrobots zorgt voor nieuwe samenwerkingen

 

Vorig jaar vond er bij Holland Robotics een discussiebijeenkomst plaats over robots in het onderwijs. Naast dat deze bijeenkomst heeft bijgedragen aan een wetenschappelijke publicatie (link), heeft het ook nog tot andere spin-offs geleid. Zo bezoeken nu twee keer per jaar studenten Social Robotics van de Hogeschool Utrecht de een voetbalrobot oefenwedstrijd tussen VDL en ASML, en werkt de Hogeschool Utrecht en de VU Amsterdam samen met de Kalymero; de robot challenge (link) om jongeren meer inspirerend onderwijs aan te bieden dat gericht is op het ontwikkelen van vaardigheden en een denkwijze die aansluit bij de toekomst.

 

De discussiebijeenkomst heeft dus voor meer gezorgd dan alleen nieuwe inzichten, maar ook voor mooie nieuwe samenwerkingen. Onderstaand een filmpje over het onderzoek naar Robots in het Onderwijs.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zZBIDjKPl44&t=1s

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven