Productie Hornet- en Quattro-robots

Omron installeert twee robotproductielijnen in Nederland

Productie Hornet- en Quattro-robots

Een groeiende vraag naar robotica van Omron is de belangrijkste drijfveer achter de twee nieuwe productielijnen van het bedrijf in ’s-Hertogenbosch. Paul Sollewijn Gelpke van Omron verwoordt het als volgt: ‘De maakindustrie staat voortdurend voor de uitdaging om bedrijfskosten te verlagen en voorraadcycli te verkorten. Overal ter wereld proberen productievestigingen hun productiviteit te verhogen. Een van de oplossingen is het inzetten van meer arbeidsbesparende robots. Daarom neemt de vraag naar robotica toe. Deze groeiende vraag is de belangrijkste drijfveer achter de installatie van twee nieuwe productielijnen. Met de lokale productie van parallelle robots kunnen we ons richten op verbeterde productiviteit, snelle respons, kortere levertijden, en de klantbehoeften in de regio.’

Omron gaat in ’s-Hertogenbosch zijn Hornet- en Quattro-robots produceren. Met deze robots kunnen machinebouwers en systeemintegrators pak-en-plaatsmogelijkheden toevoegen aan hun assemblagelijnen voor kleine onderdelen en verpakkingen. De Quattro heeft een pick rate van driehonderd stuks per minuut. Met zijn vier armen heeft hij bovendien een groot werkbereik.

Bron: Website Mechatronica & Machinebouw

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven