AGV

Olmia Robotics verwerft dealerschap voor MiR en Nord Modules

AGV

System integrator van cobots, Olmia Robotics uit Tiel, is sinds deze maand dealer van de AGV’s van MiR. Om het aanbod compleet te maken is daar het dealerschap van Nord Modules bijgekomen.

De Automated Guided Vehicules (AGV) worden ingezet voor allerlei logistieke handelingen op productievloeren en in magazijnen. De wagens zijn met camera’s en sensoren voorzien en, gecombineerd met software, vinden zelf hun weg op de vloer. Met een draagvermogen van 100 tot 500 kilo, zijn ze geschikt voor het vervoer van veel verschillende producten.

Nord Modules is op de AGV’s van MiR haar producten gaan ontwikkelen. Met het opzetstuk TM150, die op de MiR zelf gemonteerd wordt, kan met behulp van diverse ‘gates’ de MiR zelfstandig producten ophalen en wegbrengen. Zo is het mogelijk zonder tussenkomst van werknemers producten te verplaatsen tussen verschillende logistieke processen. Nord Modules maakt met haar producten kostenefficiënt transport van payloads tot 153 kg mogelijk, waardoor personeel wordt ontlast en vrijgemaakt wordt voor activiteiten met een hogere waarde. Het zijn flexibele standaardproducten, die ingezet kunnen worden zonder de noodzaak om interne workflows of de productievloer fysiek aan te passen.

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk ze in de webshop.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven