Robotica in de zorg

Nieuwe stappen robottechnologie – artikel Zorgvisie.nl

Robotica in de zorg

Mooie ontwikkelingen voor de robotica in de zorg. Recentelijk zijn door een aantal ziekenhuizen medische robots aangeschaft. Deze zullen de zorg en patiëntenwelzijn verbeteren en op lange termijn een kostenverlaging in de zorg realiseren. Het zijn dit soort initiatieven waar Holland Robotics zich graag voor inzet. Nederland is namelijk bij uitstek het land dat, zowel op technologisch gebied alsmede door goede samenwerking tussen industrie en universitair medische centra, een toekomstige koppositie op robotica kan innemen.

Lees onderstaand artikel in Zorgvisie.nl 

(headerfoto Axel Kirchhof)

Het St. Antonius Ziekenhuis, het UMCU en de Sint Maartenskliniek hebben afgelopen week nieuwe stappen gezet in de toepassing van robottechnologie. De zorg wordt hier beter door, maar volgens het RIVM ook duurder. Afgelopen week maakten het St. Antonius Ziekenhuis en het UMC Utrecht bekend dat ze zijn gestart met opereren van de eerste patiënten met de nieuwe Da Vinci Xi robot. Er zijn binnen de regionale samenwerking van de twee ziekenhuizen in totaal vijf operatierobots in gebruik.

Lees verder

 

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven