Franka Emika Panda van WiredWorkers

Nederlandse start-up introduceert cobot in Canada

Franka Emika Panda van WiredWorkers

Robbin Mennings, oprichter van het Doetinchemse WiredWorkers, is samen met de Franka Emika Panda de oceaan overgestoken om zijn cobot te introduceren in de Noord-Amerikaanse markt. Een week lang is hij bij het Canadese Promark Electronics in Montréal geweest om te demonstreren hoe collaboratieve robots werken en om onderzoek te doen naar de implementatie binnen het productieproces.

Promark Electronics is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte kabelbomen, kabelassemblages en elektromechanische assemblages. Zij leveren hun producten aan verschillende branches zoals de luchtvaart, defensie en medische industrie. Veel van de werkzaamheden werden met de hand uitgevoerd en volgens Mennings zou met de implementatie van cobots een flinke slag geslagen kunnen worden in de productiviteit van het bedrijf.

Tijdens zijn verblijf heeft Mennings niet alleen onderzoek gedaan naar de implementatie van de Franka Emika Panda. Ook heeft hij de medewerkers van Promark Electronics een training gegeven over het samenwerken met een cobot. “Een hele mooie en leerzame ervaring om de Noord-Amerikaanse markt te verkennen”, aldus Mennings.

WiredWorkers is een automatiseringsbedrijf dat gespecialiseerd is in collaboratieve robotica. Als partner van het Duitse Franka Emika leveren zijn de door hun geproduceerde cobot Panda. Deze cobot kenmerkt zich door een hoge mate van sensitiviteit en is ontworpen om te opereren als een mens.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven