Collaboratieve robots

Nationale cobot-dag groot succes

Collaboratieve robots

Op 21 november 2018 vond in Tiel de eerste Nationale Cobot Dag plaats. Tijdens deze dag was alles wat met collaboratieve robots te maken heeft bij elkaar te zien. Bezoekers en exposanten waren laaiend enthousiast en kijken nu al uit naar de volgend jaar.

Er waren tijdens de Nationale Cobot Dag 8 merken cobots te zien. Uiteraard waren de cobots van Universal Robots present, maar ook cobots van Fanuc, Techman, Yaskawa, Hanwha, Doosan, Panda en een Saywer, van het onlangs door Hahn gekochte Rethink Robotics. Daarnaast waren er diverse vertegenwoordigers van cobotaccessoires zoals camera’s, grippers, sensoren en toeleversystemen aanwezig.

De presentaties en workshops gedurende de dag werden druk bezocht. Vooral de casestudy die Donk Industries, een verwerker van aluminium, uit Lopik mocht rekenen op grote belangstelling. Uit de vele inhoudelijke vragen na afloop blijkt dat veel ondernemers op zoek zijn naar ervaringen van collega-ondernemers bij het implementeren van cobots in hun productie.

De behoefte aan een Nationale Cobot Dag heeft zich hiermee bewezen. Olmia Robotics, oprichter en organisator van deze Nationale Cobot Dag, merkte dat veel ondernemingen in de maakindustrie nog niet op de hoogte zijn van de applicatiemogelijkheden van cobots. Zonde, want er valt zoveel winst te halen met cobots. Als system integrator van cobots moet Olmia Robotics nog vaak uitleggen wat cobots zijn en wat de voordelen van cobots boven industriële robots zijn.

Meer over de Nationale Cobot Dag

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven