Mestrobot Lely ontlast boeren bij het schoonhouden van de stal

Dit artikel is overgenomen van Melkvee.nl
De mestrobot is op veel bedrijven niet meer weg te denken. Rustig maken ze hun rondjes door de stal en zorgen er zo voor dat het loopoppervlak schoon achterblijft.

In de stal van VOF Groot Roessink zorgt de Lely Discovery mestrobot sinds kort voor het schoonhouden van de vloer. “Wij hebben 40 koeien met bijbehorend jongvee”, vertelt Anita die de dagelijkse werkzaamheden op het bedrijf verzorgt. “Eerder ging ik meerdere keren per dag door de stal met de handmestschuif. Hier was ik minstens een uur per dag mee bezig. Dit is vrij intensief en tijdrovend, daarom hebben we besloten om te investeren in een Discovery mestrobot”, vertelt Anita.

“Deze robot is klein en wendbaar en past daardoor goed in onze bestaande stal.” Inmiddels is de mestrobot geïnstalleerd bij de familie Groot Roessink. “De implementatie kostte minder tijd dan verwacht”, vertelt de veehoudster tevreden. “Naast de fysieke arbeid die de robot uit handen neemt, hopen we dat de Discovery een positieve bijdrage aan de klauw- en uiergezondheid kan leveren.”

In onderstaande video vertelt Anita Groot Roessink over de implementatie van de mestrobot in de bestaande stal.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven