Onderhoud in chemische industrie met autonome robot

Gebaseerd op artikel uit Aandrijftechniek

Speciaalchemiebedrijf Evonik maakt gebruik van een autonome robot bij het verrichten van onderhouds- en inspectietaken op kritieke locaties. Het project wordt geïmplementeerd in een van Evonik’s chemische fabrieken, in samenwerking met drie partners van het bedrijf.

Evonik vertrouwt bij de uitvoering van het project op de ATEX-gecertificeerde F110 tablet van Getac om de autonome robot te besturen en hem automatische inspectieroutes binnen de fabriek aan te leren. Het bedrijf koos voor de F110-EX vanwege zijn prestaties en betrouwbaarheid, in vergelijking met andere robuuste computers. Ook waren het reactievermogen van Getac en de hoge mate van flexibiliteit bij de integratie van de oplossing doorslaggevende factoren bij het creëren van een optimale werkomgeving voor het Proof of Concept (PoC). De software voor de robot werd geleverd door Energy Robotics en de robot zelf werd ontwikkeld door Boston Dynamics.

Autonome robot

Het doel van het project is het evalueren van de praktische uitvoerbaarheid van een geautomatiseerde robotoplossing ten behoeve van onderhoud en inspectie in de chemische industrie. De voornaamste taak van de robot is het afleggen van voorgeprogrammeerde inspectieroutes, waarbij belangrijke operationele gegevens worden verzameld. De robot voert ook geautomatiseerde veiligheidsinspecties uit die niet in een onderhoudsconcept op afstand kunnen worden geïntegreerd (of alleen tegen hoge kosten). Organisaties kunnen de verzamelde gegevens vervolgens gebruiken om de intervallen tussen inspecties te optimaliseren en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van de bedrijfsmiddelen te verhogen.

Lees verder

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven