Lost de Tesla Bot het tekort aan arbeidskrachten in de logistiek op?

Een van de grootste uitdagingen in de logistiek is het tekort aan arbeidskrachten. Kan de Tesla Bot hier een oplossing voor bieden?

Volgens Elon Musk (Tesla-topman) lanceert Tesla volgend jaar een prototype van de Tesla Bot. Deze mensachtige robot kan verschillende (repeterende of gevaarlijke) taken van mensen overnemen. In theorie zouden dit dus ook repeterende taken in een warehouse kunnen zijn. Het uitgangspunt van deze humanoïde is dat hij niet te duur is en gebouwd is om te bewegen en acteren in een wereld met mensen.  Daarnaast ontwikkelen ze het zo dat mensen ervoor kunnen wegrennen en het gemakkelijk kunnen overmeesteren. Het weegt 125 pond en heeft een looppatroon van 5 mijl per uur, en zijn gezicht zal een scherm zijn dat belangrijke informatie weergeeft.

 

 

Meer weten over robotica mogelijkheden voor logistieke uitdagingen? Neem contact op met Thijs Dorssers via thijs.dorssers@hollandrobotics.com

 

Dit artikel is geplaats in het kader van het OP Zuid project Holland Robotics Logistiek

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven