Leider in automatisering van magazijnrobotica vestigt Europees hoofdkantoor in Amsterdam

Artikel gebaseerd op artikel in

Locus Robotics, de leider in autonome mobiele robots (AMR) voor fulfilment magazijnen kondigde vandaag de opening aan van haar Europese hoofdkantoor in Amsterdam. De nieuwe faciliteit zal zijn bestaande klantenbestand in Europa en het VK ondersteunen en nieuwe kansen ontwikkelen binnen de snelgroeiende Europese magazijnfulfilment- en distributiesegmenten.

‘Onze beslissing om onze aanwezigheid op de Europese markt uit te breiden, was een logische stap in onze bedrijfsgroeistrategie,’ vetelde Rick Faulk, CEO van Locus Robotics. ‘De keuze voor Amsterdam geeft ons een centrale locatie die ideaal is om ons klantenbestand te bedienen en geeft ons ook toegang tot een dynamische en diverse kweekvijver van talent om uit te rekruteren.’

Met het toenemen van de fulfilmentvolumes in magazijnen wereldwijd, is toegang tot arbeid een kritieke kwestie geworden. Bedrijven wenden zich tot automatisering om aan de explosief groeiende vraag te voldoen en tegelijkertijd de kosten voor werving, training en behoud van personeel laag te houden. In feite heeft Locus onlangs de mijlpaal van een half miljard stuks picks gepasseerd en LocusBots picken nu elke dag bijna 1 miljoen artikelen.

‘Ons kantoor in Amsterdam geeft ons de flexibiliteit om onze Europese klanten live te ondersteunen, aangezien de behoefte aan orderafhandeling over de hele wereld blijft groeien,’ verklaart Denis Niezgoda, Vicepresident, Europa. ‘We zijn optimaal gepositioneerd om op te schalen naarmate hun zakelijke en operationele behoeften groeien.’

De nieuwe vestiging zal ook de bekroonde autonome mobiele robotoplossing van het bedrijf voor de Europese markt samenstellen en onderhouden, wat zorgt voor snellere uitrol, beheer en ondersteunende diensten.

Lees originele bericht

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven