Krapte logistieke arbeidsmarkt is nu groter dan ooit

Dit artikel is overgenomen van logistiek.nl

Het aantal openstaande vacatures in de transport & logistiek is met maar liefst 61 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar (juli 2020). Dat blijkt uit cijfers van Randstad. De grootste vraag is er met afstand naar magazijn- of logistiek medewerkers. Vergeleken met 2019 zit de grootste stijging in aantal openstaande vacatures in supply chain- en transportplanners.

Momenteel wordt er in Nederland gezocht naar 5.700 magazijn- of logistiek medewerkers. Het is met afstand de meest gevraagde functie binnen de sector, laat analist Bart van Krimpen van Randstad weten. Andere functies waar nu een groot tekort op is zijn vrachtwagenchauffeurs, heftruckchauffeurs, bezorgers en managers/teamleiders. Over de hele linie is het aantal openstaande vacatures de afgelopen maand fors gestegen ten opzichte van juli 2020. Het gaat om een plus van 61 procent. Ook ten opzichte van juli 2019 ziet Randstad een opvallende groei van 21 procent.

Lees verder

Holland Robotics is er van overtuigd dat robotica een belangrijke rol kan spelen bij deze uitdagingen. Door middel van kennissessies, bedrijfsbezoeken en innovatieprojecten brengtHolland Robotics technologiebedrijven en logistieke partners (en eindgebruikers) bij elkaar om (nieuwe) ontwikkelingen te bedenken en innovatie te versnellen. Heeft u interesse of wilt u meer weten over robotica in de logistiek? Neem dan contact op met Thijs Dorssers via thijs.dorssers@hollandrobotics.com

Dit artikel is tot stand gekomen in het kader van het OP Zuid project Holland Robotics Logistiek

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven