Missie naar Singapore

Kansen voor robotica in Singapore

Missie naar Singapore

Voor de Nederlandse robotica-industrie liggen er mooie kansen in Singapore. In november 2017 ondernamen High Tech NL en Holland Robotics een eerste missie naar Singapore. Een succesvolle missie, waarna de partijen zich hebben ingespannen om de robotica businessmogelijkheden verder te verkennen. Dit leidde in april 2018 tot een tegenbezoek vanuit Singapore in 2018 waarbij Delft, Enschede en Eindhoven zijn aangedaan.

Na deze positieve bezoeken is het nu tijd voor de volgende stap. In september bracht directeur Willem Endhoven opnieuw een bezoek aan Singapore om de specifieke mogelijkheden verder te onderzoeken. Eind vorige week was de terugkoppeling naar de Nederlandse industrie. De conclusie is dat er een start wordt gemaakt met een internationaal businessprogramma Holland Robotics-Singapore. Voor Nederlandse roboticaspecialisten liggen er veel concrete ontwikkelprojecten waarvoor een robotoplossing gezocht wordt. De robotsamenwerking tussen Nederland en Singapore focust zich op drie gebieden: reiniging, inspectie en medische zorg.

Van 31 oktober tot en met 2 november vindt er een missie naar Singapore plaats waarin de mogelijkheden tot samenwerking verder worden onderzocht.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Willem Endhoven, willem.endhoven@hightechnl.nl.

Lees verder: Singapore laat oog vallen op Nederlandse robotkennis – Mechatronica & Machinebouw

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven