Techniek in onderwijs

Kalymero ontmoet Ajax

Techniek in onderwijs

Om leerlingen kennis te laten maken met innovatieve technologieën zullen verschillende basisscholen en onderbouw voortgezet onderwijs elkaar ‘uitdagen’ in een challenge: ‘Kalymero The Robot Challenge’. De start van de challenge was op 28 januari 2019 en in mei 2019 is de eindpresentatie.

Zo is een groep basisscholieren op ‘werkbezoek’ geweest bij Ajax. Deze kinderen, die allen meedoen met ‘Kalymero, the robot challenge’ mochten in het kader van informatie ophalen bij de professionals, verschillende spelers van Jong Ajax interviewen. Ajax had een persconferentie setting gecreëerd, zodat de kinderen zich als heuse journalisten konden profileren. Er werden vragen gesteld over hoe een voetbalrobot eruit zou moeten zien, maar ook welke functionaliteiten deze robot zou moeten hebben. In eerste instantie moesten de spelers nog wennen aan het idee dat een robot kan voetballen, maar vrij snel kwamen ze zelf ook met suggesties.

Een andere groep kinderen heeft Henk van Gijn geïnterviewd. Henk is teamleider bij Robocup, Middle Sized League. De kinderen hebben veel ideeën opgedaan voor de challenge. Op 27 mei as zullen de kinderen die deelnemen aan de challenge een eindpresentatie geven.

Challenge Kalymero Event Scholen De Omval

 

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven