Techniek in onderwijs

Kalymero; de robot challenge

Techniek in onderwijs

Om jongeren meer inspirerend onderwijs aan te bieden dat gericht is op het ontwikkelen van vaardigheden en een denkwijze die aansluit bij de toekomst hebben een aantal basisscholen, scholen in het voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven het project ‘Kalymero; de robot challenge’ opgezet.

Doel
Door kinderen reeds tijdens hun basis- en middelbare schooltijd kennis te laten maken met (robot)technologie, wordt de kans vergroot op een beroepskeuze richting (robotica)technologie in een later stadium. Leren denken om samen te werken met een computer helpt ze om problemen op te lossen, deze te doorgronden, ideeën te verkennen en uit te voeren. Techniekonderwijs is van wezenlijk belang; ook in maatschappelijk opzicht! De leerlingen van verschillende basisscholen en onderbouw voortgezet onderwijs gaan elkaar ‘uitdagen’ in deze challenge. Juist de puurheid en vindingrijkheid van kinderen rondom deze leeftijd kan leiden tot mooie en creatieve oplossingen.

De start van de challenge is op 28 januari 2019 en in mei 2019 is de eindpresentatie. In eerste instantie is het project toegangelijk voor scholen in de regio Diemen/Amsterdam, indien het project succesvol is, is mogelijkheid tot verdere uitbreiding.

Bekijk de promofilm

 

Meer weten?

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven