Hoogspanningsinspectie op grote hoogte

TenneT heeft een aantal jaar geleden een nieuw type hoogspanningsmast ontwikkeld: de wintrackmast. Deze innovatieve mast vervangt de bestaande vakwerkmast. De wintrackmast speelt in op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en maakt het mogelijk om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte in de omgeving. Hierbij heeft Tennet bij het ontwerp gekozen voor een constructie die onderhoud vereenvoudigt en tevens mogelijkheden biedt voor onbemande inspectie en onderhoud.

Samenwerking in vroegtijdig stadium
Voor het ontwikkelen van een robot die de onbemande inspectie en onderhoud kan uitvoeren is Tennet op zoek gegaan naar relevante marktpartijen die kunnen ondersteunen bij het ontwerp en ontwikkelen van deze robotapplicatie. Deze partner vonden ze in DEMCON.

Door al in vroegtijdig stadium een samenwerking met DEMCON aan te gaan hebben beide partijen samen sneller concepten en uiteindelijk een concrete oplossing kunnen ontwikkelen.

 

Lees het whitepaper over deze samenwerking

 

Wilt u meer weten of heeft u een vraag?
Wilt u meer weten over dit project of heeft u een vraag of ontwikkeling op het gebied van Inspectie & Maintenance en bent u op zoek naar relevante partijen die u hierbij kunnen helpen? Neem contact op met Thijs Dorssers, manager Holland Robotics via thijs.dorssers@hollandrobotics.com. Wij helpen u graag verder.

Deze samenwerking is een van de activiteiten die ontstaan is uit het project Holland Robotics Inspectie & Maintanance.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven