Venvest Participaties neemt minderheids-belang

Groeikapitaal voor Olmia Robotics

Venvest Participaties neemt minderheids-belang

Persbericht van Olmia Robotics

Investeringsmaatschappij Venvest Participaties uit Oisterwijk heeft een minderheidsbelang genomen in Olmia Robotics, de cobot system integrator uit Tiel. Door deze kapitaalinjectie kan de leverancier van robotsystemen gecontroleerd verder groeien.

“Juist daarvoor zochten we een financiële partner met ervaring op het gebied van industriële automatisering en die denken we in Venvest te hebben gevonden”, zegt Peter van Olm van Olmia Robotics.

Olmia Robotics is opgericht in 2016 door Peter van Olm en telt momenteel 14 medewerkers. De ambitie is om de komende jaren versneld door te groeien en daarvoor is groeikapitaal van Venvest aangetrokken.

Het bedrijf beschikt over complete robotsystemen voor verscheidende toepassingen. Daarnaast worden klant specifieke oplossingen ontwikkeld en fungeert het als (exclusief) distributeur voor verschillende leveranciers van randapparatuur.

Olmia Robotics bedient klanten die hun productie- of assemblagelijn met behulp van robots willen automatiseren. Door de flexibele manier van programmeren en een verscheidenheid aan grijpers en andere toebehoren, kan de robot vlot ingezet worden ingezet op klant specifieke processen.

Bovengemiddelde groei

Van Olm: “De toenemende focus op gestandaardiseerde oplossingen en het aanbieden van opleidingen slaat aan bij onze opdrachtgevers en leidt tot een bovengemiddelde groei van onze activiteiten. Met behulp van Venvest Participaties wil Olmia Robotics niet alleen in Nederland maar ook in het buitenland versneld doorgroeien. Venvest Participaties investeert in ondernemingen met een omzet van tussen de 2 mln. en 10 mln. in Nederland. De investeerder levert naast geld ook een bijdrage in de groei en operationele professionalisering van haar deelnemingen.”

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven