Geconcentreerde grijper-knowhow voor de automatisering in de medische techniek 4.0

Persbericht Gimatic

De medische techniek is aan voortdurende verandering onderhevig en wordt gedreven door de grote aandacht voor gezondheid tegenwoordig. Dit heeft zijn uitwerking op de variëteit en veelzijdigheid van medisch-technische installaties met een steeds kortere innovatiecyclus. Batchgroottes worden kleiner en het in de farmaceutische productie al gangbare Track & Trace zal ook zijn intrede doen in de productie van medisch-technische componenten. Gimatic is met zijn geconcentreerde grijper-knowhow uitstekend toegerust voor de medische techniek 4.0.

In het kader van de aandacht voor aandacht voor gezondheid zal de medische techniek in de komende jaren sterk groeien. Om tegemoet te komen aan de behoeften van de groeiende wereldbevolking en de toenemende eisen in de eerste wereld, moet de medische techniek massaal worden geautomatiseerd.

In de derde wereld ontvangen tegenwoordig slechts weinig mensen medische zorg. In de tweede wereld heeft slechts ongeveer de helft van de bevolking toegang tot medische zorg en medicijnen. De medische technologie voor de eerste wereld wordt daarentegen voortdurend verbeterd. Vooral de productie van individuele medicatie neemt in deze context gestaag toe.

Meer informatie

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven