DIH HERO

Europees project voor versnellen robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg

DIH HERO

De weg naar het integreren van medische innovaties in de klinische praktijk is moeilijk en vergt zowel tijd als substantiële investeringen. De weg naar de patiënt kan daardoor lang zijn en meerdere stappen omvatten, zoals klinische tests, het ontwikkelen van efficiënte productiemethoden, het opzetten van een commerciële organisatie, het bereiken van investeerders en het regelen van distributie. Om innovatie en implemente van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg te versnellen is het DIH HERO (Digital Innovation Hubs in Healthcare Robotics) gestart.

In een aantal open calls worden bedrijfsleven, wetenschap en kennisinstellingen opgeroepen om samen nieuwe innovaties te ontwikkelen.

Open calls
Let op: u kunt nog inschrijven op de diverse open calls:

*De tweede call in 2019 gaat over technologie-aanbieders. Deze oproep is bedoeld om de ontwikkeling van medische robotica te versnellen door toepassingen van nieuwe en innovatieve robotica-oplossingen voor de medische toepassingen te demonstreren. Per demonstrator kan een financiële steun tot € 100.000 worden toegekend. Deadline van deze call is 31 januari 2020.

**Op 31 december 2020 opent de derde call. Deze call is gericht op innovatieve technologie buiten de robotica en gezondheidszorg te integreren, om zo onbeantwoorde clinische vragen op te lossen. In deze call kunnen MKB-bedrijven een financiële bijdrage aanvragen tot € 200.000.

Lees verder in de nieuwsbrief

Dit project bestaat uit een consortium, geleid door de Universiteit Twente als coördinator, van 17 partners in 10 Europese landen. Het project heeft als doel een onafhankelijke organisatie te creëren die verbindingen legt tussen kennisinstituten, commerciële bedrijven, investeerders en overige stakeholders. DIH-HERO stimuleert samenwerking tussen deze partijen zodat ze hun producten en diensten sneller naar de gezondheidszorg markt kunnen brengen.

Innovatie
De Europese Commissie wil deze innovatiecyclus verbeteren en de ontwikkeling van robotische producten en diensten versnellen door de relevante stakeholders met elkaar te verbinden. De 17 partners in het consortium vertegenwoordigen een netwerk van innovatiehubs met specialisten in gezondheidszorg, kennisinstituten, investeerders en bedrijven die actief zijn in de ontwikkeling en implementatie van robotica-toepassingen voor de gezondheidszorg.

In Europa gevestigde kleine, middelgrote en midcapbedrijven kunnen zich aanmelden voor financiering via open inschrijving vanaf de zomer van 2019 tot de lente van 2021.

 Meer informatie DIH HERO

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven