Demcon richt datadochter op

Dit artikel is overgenomen van High Tech Systems

Demcon heeft een dochteronderneming opgericht met een focus op data en kunstmatige intelligentie. ‘Demcon data driven solutions’ ging begin dit jaar van start en richt zich op ‘data gerelateerde ontwikkeling, productintegratie van machine learning’, aldus een persbericht.

Het Twentse bedrijf deed al ervaring op met de technologie voor autonome inspectiecamera’s voor pijpleidingen en algoritmes voor beademingsmachines.

Demcons datadochter werkt op projectbasis samen met opdrachtgevers en zusterbedrijven van Demcon. Daarnaast richt de activiteit zich op de ontwikkeling van eigen producten en services, zoals voor synthetische data voor machine-vision. Synthetische, bijgemaakte data, zijn handig als de juiste data niet of onvoldoende voor handen zijn. De informatie moet zowel voldoende waarheidsgetrouw zijn als de gewenste variatie bevatten. Als daaraan voldaan is, kan het systeem zijn algoritmes trainen om zaken te leren herkennen en signaleren. Dit wordt al toegepast bij voedselinspectie.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven