Holland Robotics

DEMCON opent vestiging in Singapore.

Holland Robotics

De afgelopen anderhalf jaar heeft Holland Robotics intensief gewerkt aan het bekijken van mogelijkheden voor samenwerkingen in projecten in Singapore.

Overleg met de Singaporese overheid, de Nederlandse Ambassade in Singapore en diverse wederzijdse bezoeken hebben geleid tot een goed beeld van de mogelijkheden voor samenwerking tussen Singapore en de Nederlandse roboticasector binnen projecten ten behoeve van verschillende maatschappelijke uitdagingen in Singapore op het gebied van oa zorg, milieu en inspectie.

Het eerste resultaat van deze activiteiten is de start van een zogenoemde Holland Robotics hubspot bij de nieuwe vestiging van firma DEMCON in Singapore. Naast engineeringopdrachten uit heel Singapore gaat deze DEMCON vestiging zich ook richten op robotica. Tevens kunnen andere Nederlandse partijen hier samenwerken aan tenders en calls die de Singaporese overheid uitzet op het gebied van robotics.

Het eerste resultaat van deze activiteiten is de start van een zogenoemde Holland Robotics hubspot bij de vestiging van firma DEMCON in Singapore. Deze DEMCON vestiging gaat zich niet alleen richten op robotica, maar richt zich ook op andere engineeringopdrachten uit deze stadstaat. Tevens kunnen andere Nederlandse partijen hier samenwerken aan tenders en calls die de Singaporese overheid uitzet op het gebied van robotics.

Leden van High Tech NL / Holland Robotics die interesse hebben om middels samenwerking met DEMCON technologieën te ontwikkelen in/voor zuidoost Azië kunnen contact opnemen met Tim Gorter, verantwoordelijk voor DEMCON Singapore.

Wij zullen u binnenkort verder informeren over hoe de Singaporese overheid het oplossen van maatschappelijke problemen stimuleert via tenders en call waarbij robotica als een sleuteltechnologie voor de oplossing fungeert.

 

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven