Center Parcs zoekt robots

Inmiddels werken een tweetal bedrijven samen aan een demo-ontwikkeling voor het autonoom laten rijden van een transportmiddel. De oproep van Center Parcs staat nog steeds open voor andere initiatieven.

Center Parcs is marktleider in het aanbieden van bungalowvakanties met inmiddels 26 parken in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Om de gasten een heerlijke, zorgeloze vakantie te kunnen aanbieden in één van de 20.000 bungalows staan dagelijkse vele medewerkers klaar. Op het gebied van schoonmaak en bij de logistieke afhandeling van services en verstoringen in onze cottages zijn in totaal meer dan 4.000 collega’s actief.

Center Parcs is vanaf de jaren ’60 bekend door zijn innovaties in de cottages en zwembaden. Nu wil Center Parcs gaan onderzoeken hoe robotisering een bijdrage kan leveren aan de schoonmaak- en logistieke processen.

Momenteel is Center Parcs wij in de oriëntatiefase om te bekijken welke specialisten of bedrijven hierbij zouden kunnen ondersteunen, dan wel specifieke toepassingen kunnen ontwikkelen.

In samenwerking met Holland Robotics doet Center Parcs een oproep aan de roboticacommunity om te kijken naar mogelijkheden en de volgende stap voor robotisering. Heeft u interesse hierin? Neem dan contact op met Thijs Dorssers; thijs.dorssers@hollandrobotics.com

Deze oproep wordt mede georganiseerd in het kader van het OP Zuid Project Holland Logistiek en OP Zuid Project Inspectie & Maintenance.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven