De cobots komen eraan!

Bezoek de Nationale Cobot Dag 2018

De cobots komen eraan!

In Tiel, op 21 november, laten bedrijven die zich bezig houden met cobots deze dag zien wat de voordelen zijn van cobots en welke mogelijkheden er zijn om repeterende taken te automatiseren met cobots. Er worden diverse merken cobots gedemonstreerd, met hun applicaties en welke tools en toebehoren er zijn om van de cobot het flexibel inzetbare gereedschap te maken dat het is.

Er is de afgelopen jaren veel geschreven over robots die ons gaan helpen, maar ook over robots die onze banen overnemen en zelfs over robots die ons overnemen. Er wordt gelukkig ook steeds meer geschreven over de cobot. Maar, nog niet genoeg.

De Nationale Cobot Dag is in het leven geroepen om de bekendheid van Collaboratieve Robots (cobots) te vergroten en daarmee de acceptatie te bevorderen. Cobots zijn de robots waar we mee samenwerken. Ze zijn veilig om naast te staan, ze zijn licht, makkelijk programmeerbaar en flexibel.

Cobots stellen ons in staat om te werken met een robot, in plaats te werken als een robot.

De NCD is gratis te bezoeken door een ticket te bestellen via www.nationalecobotdag.nl.

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven