Ontwikkeling

Albert Heijn wil bezorgrobot testen op High Tech Campus Eindhoven

Ontwikkeling

De mogelijkheden en toepassingen van cobots nemen toe en we zien steeds meer initiatieven waar robots en mens gaan samenwerken in de praktijk. Holland Robotics is dan erg blij met het onderstaande bericht dat de AH to go gaat testen met een bezorgrobot voor de High Tech Campus, waar ook Holland Robotics kantoor houdt.

— bericht uit het Eindhovens Dagblad 23-03-2019 door Jelle Krekels–

Je bestelt je lunch bij de AH to go, en even later komt er een bezorgrobot voorrijden met je bestelling. Op de High Tech Campus moet het komende zomer gaan gebeuren, als het aan de Albert Heijn ligt.

Via een app moeten mensen hun bestelling plaatsen bij de AH to go waarna medewerkers de boodschappen in de laadklep van de robot doen. De robot brengt vervolgens de bestelling naar de klant. ,,Zo kun je ongestoord doorwerken terwijl de lunch voor je geregeld wordt”, schrijft de supermarkt in een persbericht.

Lees het hele artikel uit het ED
Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven