Cursus Smart Biology: dé basis voor het slagen technologische innovaties in de agrosector

Technologie en robotica worden steeds belangrijker voor de land- en tuinbouw. In een ideale wereld werken groen en technologie naadloos met elkaar samen. In een omgeving die de plant alles biedt wat hij nodig heeft om te groeien, en de technologie de ruimte geeft om feilloos te functioneren. Hoe creëer je die? Moet de technologie zich aanpassen aan de plant of juist andersom?

Om innovaties in de plantaardige sector te laten slagen, is kennis van planten en de manier waarop ze interacteren met hun omgeving essentieel. De cursus Smart Biology is opgezet vanuit die behoefte van technici.

Samenwerking HAS Hogeschool en PixelFarming Robotics

De cursus is het resultaat van een samenwerking tussen HAS Hogeschool en PixelFarming Robotics en verenigt de kennis uit beide werelden. De inhoud is interessant voor een brede doelgroep, zoals mechatronici, werktuigbouwkundigen, procesengineers, industrieel ontwerpers of software developers die zich bezighouden met ontwikkeling van technologie voor de agrarische sector.

Direct toegepast op de praktijk

Het theoretische deel van de cursus is opgebouwd rondom plant- en bodem metingen en een daaruit op te stellen en te valideren groeimodel. De toepassing van de kennis gebeurt in practica en groepsopdrachten. De teams zijn zo ingedeeld dat er zowel technologische als plantenkundige expertise aanwezig is. Casussen van cursisten zijn leidend, zo is de cursus direct van meerwaarde op de werkplek.

Op 12 januari gaat de cursus van start en aanmelden kan nog steeds. Geïnteresseerden die het nieuwe jaar goed willen beginnen, vinden alle informatie op website van HAS Hogeschool

Naar de website

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven