Logistiek

Nederland staat op logistiek gebied aan de wereldtop. De sector heeft ook als ambitie deze internationale toppositie te behouden. Er zijn echter een aantal uitdagingen waar de logistieke sector mee te maken heeft en krijgt. 

Op een betrouwbare en efficiënte manier producten in de (Europese) markt beschikbaar hebben is voor veel bedrijven een dagelijkse uitdaging. CO2 vermindering, personeelstekorten, verkeersveiligheid en stijgende kosten zijn daarbij belangrijke uitdagingen voor de logistieke sector.

De beschikbaarheid van logistiek personeel wordt in toenemende mate een uitdaging. Bovendien veranderen de rol en de skills en competenties voor logistieke werknemers in de komende jaren als gevolg van automatisering en dataficering. Sterk hieraan verbonden is de verkeersveiligheid. Door de toenemende verkeersdrukte en afleiding door verschillende systemen in het voertuig wordt het risico op verkeersongevallen vergroot.

Robotisering en digitale automatisering gaat een grote rol spelen de komende jaren. Distributiecentra worden bijvoorbeeld steeds groter, maar bevatten ook steeds meer technologie.

Meer weten?
Inmiddels zijn er diverse projecten gericht op bevordering van innovatie, robotisering en flexibele automatisering ten behoeve van de logistieke sector. Wil u meer weten over de roboticatoepassingen in de logistieke sector en passende innovatieprojecten? Neem contact op met Thijs Dorssers; Manager Holland Robotics, via thijs.dorssers@hollandrobotics.com

Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven