Universiteit Twente

De grote uitdagingen die de wereld te wachten staan in de komende decennia, hebben veel effect op het wereldwijde universitaire landschap. De studenten van vandaag zijn de global citizens van morgen, professionals die oplossingen bedenken voor grote sociale problemen.

De Universiteit Twente is een jonge en ondernemende universiteit die jonge mensen voorbereidt op die toekomst. Dit doen wij door innovatief, aantrekkelijk en toekomstgericht onderwijs en door een globale rol te vervullen in technologisch én maatschappelijk onderzoek. 2.950 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten.

De Universiteit Twente beschikt over een bloeiende campus, die een ecosysteem vormt voor honderden spin-off bedrijven. Ondernemerschap zit in onze genen. Op de campus zijn zo’n 100 (student)bedrijven gevestigd. Daarnaast heeft Universiteit Twente al meer dan 800 succesvolle spin-off bedrijven voortgebracht. Kennispark Twente stimuleert en faciliteert startende ondernemers.

Universiteit Twente is founding partner van Holland Robotics.

Educational & Research Facilities and Organizations
Community, Founding partner, Participant
Terug naar overzicht
Delen: