Robomotive

Het bedrijf ROBOMOTIVE is een initiatief van Michael Vermeer (directeur). Hij heeft al meer dan 22 jaar ervaring in de productieautomatisering. Het ROBOMOTIVE-concept is door hem bedacht vanuit de toenemende vraag naar turnkey ontzorging van klanten, met name met betrekking tot het inzetten van flexibele en adaptieve productieautomatisering.

ROBOMOTIVE is een relatief jong bedrijf (eind 2011 opgericht), maar bestaat uit een ervaren multidisciplinair team dat tientallen jaren ervaring heeft opgedaan in het succesvol turnkey afleveren van productieautomatisering met “conventionele” robots (o.a. voor Sphinx, Thomas Regout, Philips, DAF, Bruynzeel en Nedcar).

Het unieke van ROBOMOTIVE is dat deze ruime ervaring wordt gecombineerd met in eigen huis doorontwikkelde nieuwe technologieën (zoals 3D vision).
Hierdoor zijn in het korte bestaan al projecten gedaan voor bedrijven zoals VDL Nedcar, Faurecia, Inalfa Roofsystems en Philips Drachten, naast projecten voor verzinkerijen, spuitgietbedrijven als Dyka (zie film hieronder) en de agro/food industrie.

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van industriële robots (humanoïde robots, adaptieve grijpers, 3D vision en slimme software) vormen dan ook het speerpunt van ROBOMOTIVE. Deze nieuwste ontwikkelingen worden ingezet om ook werkplekken die tot nu toe technisch en/of commercieel moeilijk te automatiseren waren, manonafhankelijk te maken met een goede ROI (Return On Investment; terugverdientijd).

Voor het uitvoeren van de turnkey projecten van ROBOMOTIVE wordt naast het eigen kernteam ook gebruik gemaakt van de resources van VIRO (ca. 550 engineers verdeeld over meerdere vestigingen) en van de SOTEC-groep (ca. 150 medewerkers in meerdere machinefabrieken). Door deze flexibiliteit in resources kunnen zowel kleine alsook grote turnkey projecten worden uitgevoerd op het gebied van flexibele en adaptieve productie-automatisering.

ROBOMOTIVE
Marie Curieweg 16
6045 GH Roermond

Website: www.robomotive.nl
E-mail: info@robomotive.nl

Contactpersoon: Michael Vermeer
Telefoon: 06-50222969

Integrator
Community, Participant
Terug naar overzicht
Delen: