Lenze

‘In de toekomst moeten machines in kortere tijd meer taken kunnen uitvoeren. Meer digitalisering en automatisering vereist een grotere flexibiliteit van machines en applicaties zonder vergroting van de complexiteit. Daarom werken machinebouwers graag samen met Lenze. Wij helpen hen om hun machines optimaal te laten presteren en meerwaarde te creëren voor de eindgebruikers.’ Eric van den Broek (managing director)

Lenze bestaat al sinds 1947 en ontwikkelt, produceert en verkoopt eigen hard- en software-oplossingen voor machinebouwers, met name gericht op automatisering, digitalisering en robotisering. Het Duitse bedrijf heeft vestigingen in 60 landen en telt zo’n 3.500 medewerkers. Het Lenze Europa West team met verkoop en engineering resources heeft vestigingen in ’s-Hertogenbosch, het Belgische Bornem en Bedford in UK. In de negen research & development centra werken zo’n 400 medewerkers. Zij zijn continu bezig met de ontwikkeling en productie van de meest geavanceerde modulaire hard- en software-oplossingen op het gebied van aandrijf- en automatisering applicaties.

Motion Centric Automation

Innovatie is een speerpunt binnen Lenze. Van den Broek: ‘Wij begrijpen en beheersen het engineeringsproces voor machinebouw als geen ander. Juist in deze tijd van Smart Industrie / Industrie 4.0, waarin dynamische markten razendsnel in omvang kunnen groeien en krimpen, is het belangrijk om o.a. cyber secure cloud based oplossingen voor machinebouwers te ontwikkelen. Daarbij staat de automatisering van alle bewegingen in de machine voor ons centraal. Lenze is daardoor een wereldwijd actieve specialist in Motion Centric Automation. Door te modelleren, visualiseren en te simuleren bieden we met onze kennis, ervaring en expertise de juiste automatiserings oplossingen naar intelligente systemen.’

Lenze B.V.
Ploegweg 15
5232 BR ’s-Hertogenbosch

Telefoonnummer: +31 73 645 65 00
Website: www.lenze.com
E-mail: sales.nl@lenze.com

Contactpersoon: Marc Vissers (Marketing Strategy Coordinator Europe West)
E-mail: marc.vissers@lenze.com
LinkedIn-profiel Marc Vissers

Industrial Robots
Community, Participant
Terug naar overzicht
Delen: