2College

2College is een scholengemeenschap voor vmbo, havo, atheneum, met zes locaties in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot. Er zijn ook twee bloeiende afdelingen met tweetalig onderwijs en het IB-programma (International Baccalaureate) voor havo en vwo op 2College Durendael en 2College Cobbenhagenlyceum. Op het Cobbenhagenlyceum wordt ook het Technasium aangeboden.

Het onderwijs op 2College is gericht op het actief en zelfstandig leren van leerlingen. De organisatie is zo kleinschalig mogelijk ingericht. Aangestuurd door een kleine directie wordt er gewerkt in teams onder leiding van een teamleider. Ter voorbereiding van onze leerlingen op het vervolgonderwijs wordt nauw samengewerkt met verschillende onderwijsinstituten, instellingen en bedrijven.

2College werkt aan een optimale ontwikkeling en ontplooiing van ieder individu, zodat geen talent verloren gaat. We stimuleren onze leerlingen om verantwoordelijkheid te nemen. Na 2College kan de leerling leidinggeven aan zijn leven!

2College heeft gezamenlijk ongeveer 3.650 leerlingen. Het 2College neemt jaarlijks deel aan de First Lego League. Hiermee speelt men in op de opkomst van robotica.

Educational & Research Facilities and Organizations
Community
Terug naar overzicht
Delen: