Maak kennis met de robot

Hallo robot…meet your workmate and friend

Maak kennis met de robot

Eind dit jaar kwam de Engelse vertaling uit van het boek: ‘Hallo robot, de machine als medemens’ geschreven door Bennie Mols en Nieske Vergunst.

In dit boek worden verhalen verteld over de wetenschap en techniek achter de robots. Hoe werken ze? Wat kunnen ze? Wat kunnen ze niet? Wat willen we van ze? Hoe ver zijn ze al gekomen en wat belooft dat voor de toekomst?

We werken namelijk (onbewust) al meer met robots dan we denken: Robots zuigen het stof van onze vloeren, opereren patiënten, inspecteren rampplekken, rijden ons rond en houden ons gezelschap. Het aantal robots neemt snel toe en hun mogelijkheden ook. Hoog tijd dus om robots beter te leren kennen.

In ‘Hallo robot’ ontmoet de lezer zowel echte robots als sciencefiction-robots, maar ook de mensen achter de robots: de robotmakers en -ontwerpers, hobbyisten en professionals.

Holland Robotics mag een exemplaar van het Engelse editie “Hallo Robot: Meet Your New Workmate and Friend” weggeven. Stuur bij interesse een e-mail naar Thijs Dorssers.

Ja, ik heb interesse

 

Naar overzicht
Delen:
Review Maarten Steinbuch
Holland Robotics speelt nadrukkelijk in op de wens vanuit het wetenschapsveld. Het is belangrijk dat we op nationaal niveau een wetenschappelijke innovatieagenda gaan invullen.
Maarten Steinbuch
Scientific director van het High Tech Systems Center van de TU Eindhoven