Tech en Tuinboon; Een brug tussen boer en techneut

Webinar thema bemesting en bodembeheer

Tech en Tuinboon; Een brug tussen boer en techneut

Holland Robotics in een van de projectdeelnemers binnen het project agroBOTS. Graag nodigen wij u uit voor de tweede bijeenkomst van de lezingencyclus ‘Tech en Tuinbouw’ op donderdag 27 januari aanstaande van 20.00 – 21.00 uur. In de lezingenreeks gaan wij in op de diverse uitdagingen die robotica in de landbouw met zich meebrengt. Met vragen als: ‘Sluit mijn technologie oplossing aan op de biologie, plantenteelt en de behoeftes van de teler?, Welke technologie is beschikbaar om de bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen op mijn landbouwbedrijf te ondersteunen?’

In de eerste bijeenkomst hebben we het gehad over de Biologie van het zaaien en maken van bouwplannen. Tijdens deze tweede bijeenkomst van de lezingencyclus ‘Tech en Tuinboon’ gaan we in op het thema Bemesting en bodembeheer.

 

  • Wat is de rol van bemesten en bodembeheer vanuit de Biologie
  • Hoe gaat de boer hiermee om?
  • Welke uitdagingen komen hierbij kijken?
  • Waar kan technologie een oplossing bieden en welke ontwikkelingen liggen er al?

Beiden sectoren hebben elkaar nodig en wij dragen graag bij aan de verbinding! Tijdens het webinar zal er genoeg ruimte zijn voor vragen en discussie.

Deelnemen

Deelname is kosteloos, mits u zich via onderstaande link registreert

Aanmelden

 

Programma
De Biologie en huidige praktijk van bemesten en grondbewerking | Elles Leijdekkers | bestuurslid bij de GAJK en werkzaam bij NEDAP Livestock Management.
Een blik op de toekomst van bemesten en grondbewerking | Joris Hiddema | medeoprichter en mechanical engineer AgXeed

Datum en tijd
donderdag 27 januari van 20.00 – 21.00 uur | online

 

Aanmelden

 

__________________________________________________________________________________________________________________________

Algemeen

Welke uitdagingen brengt robotica in de landbouw met zich mee? Sluit mijn technologie oplossing aan op de biologie, plantenteelt en de behoeftes van de teler? Welke technologie is beschikbaar om de bedrijfsvoering en bedrijfsprocessen op mijn landbouwbedrijf te ondersteunen?

Dit zijn vragen waar deze tweemaandelijkse gratis lezingenreeks op in zal gaan met als doel Biologie en Technologie/Robotica dichter bij elkaar te brengen. We volgen de cyclus en gerelateerde thema’s van het boeren bedrijf, van teeltplan tot oogst. De lezingen bieden een laagdrempelige eerste inzicht in de thema’s, waarbij je als deelnemer wordt aangemoedigd vooraf na te denken over vragen relevant voor jouw bedrijf.

Voor wie?

Deze lezingenreeks is bedoeld voor zowel de boer als voor de techneut en wil wederzijds begrip / kennisuitwisseling stimuleren tussen de teelt (Biologie) en Technologie.

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: