Artificial Intelligence

Webinar Mensgerichte Artificiële Intelligentie

Artificial Intelligence

Op donderdagmiddag 29 oktober organiseert de werkgroep  Maatschappelijke Acceptatie en Inclusie van NNL AI Coalitie een inspirerend online programma over de aspecten van Mensgerichte Artificiële Intelligentie. Het programma start om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Het is onderdeel van De Dataweek.

Wat kunt u verwachten?

Onder leiding van Simone van Trier (dagvoorzitter) komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Peter-Paul Verbeek, hoogleraar Filosofie van de Techniek, vertelt over de manier waarop AI ons leven positief kan beïnvloeden, en de (ethische) vragen die dit meebrengt. Hij presenteert het White Paper over Maatschappelijk verantwoorde Artificiële Intelligentie met afwegingen over de mogelijkheid van een ‘ethische code’ tussen overheid, bedrijfsleven en wetenschap en inwoners van Nederland.
  • Emile Aarts, voorzitter werkgroep Maatschappelijke Acceptatie en Inclusie van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) geeft een toelichting over Ethical Legal Social ‘labs’ (ELSA labs). Bedrijven, overheid, kennisinstellingen en de inwoner van Nederland werken in deze labs samen aan maatschappelijk relevante problemen, waarbij men gebruikmaakt van grootschalige databestanden en slimme algoritmen.
  • Gesprek met Kees van der Klauw, coalitiemanager NL AIC, over de betekenis van het ELSA labs concept.
  • Pitch van (mogelijke) toekomstige ELSA labs.
  • Discussie over AI met inwoners van Nederland, het bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen over de aanpak van ELSA labs met o.a. Natali Helberger, Greet Vink, Dewi Delhoofen, Bert Kroese, Anita Nijboer, Kees van der Klauw, Anne Fleur van Veenstra, Liesbet van Zoonen, Andrea Evers, Astrid Boeijen

Meer informatie en deelnemen?
Wilt u meedenken over de rol van AI in ons dagelijks leven en onze maatschappij?

Meer informatie 

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: