Agro Food Robotics team

Rondje robots bij de WUR

Agro Food Robotics team

Op 7 juni 2022 openen de faciliteiten van WUR’s Agro Food Robotics team weer de deuren. Tijdens het gratis event ‘Agro Food Robotics Parcours’ kunnen zo’n 200 bezoekers deelnemen aan een rondleiding over de campus langs diverse labs en robotopstellingen.

“Het vorige event dateert alweer van 2019, dus wij kijken er enorm naar uit om belangstellenden te verwelkomen op de campus”, zegt Erik Pekkeriet, programmaleider Agro Food Robotics bij Wageningen University & Research. Bezoekers zullen tijdens het event worden rondgeleid langs zo’n 10 locaties op de Wageningse campus waar ze live demonstraties van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van robotica, vision, kunstmatige intelligentie en precisielandbouw kunnen bekijken.

Werken aan sleuteltechnologieën
De agrifood- en techsector is volop in beweging en de noodzaak om technologie te integreren in bedrijfsprocessen is alom voelbaar. Er zijn over een paar jaar onvoldoende mensen in de sector aanwezig, dus automatisering van verschillende complexe handling- en processingwerkzaamheden is onontkoombaar om te voldoen aan de operationele flexibiliteit die straks nodig is.

“In Wageningen werken we aan sleuteltechnologieën als Digital Twins en verschillende toepassingen van Artificial Intelligence om bij te dragen aan de versnelling van innovatie die hard nodig is. Op 7 juni geven we startups en professionals uit de land- en tuinbouw, veehouderij, visserij, en voedselverwerking graag een kijkje in onze keuken” aldus Erik.

Meer informatie en aanmelden
Bezoekers kunnen zich online aanmelden voor Agro Food Robotics Parcours: https://bit.ly/3rQJRk9

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: