Robotica en AI voor de Landmacht

Robots in de modder

Robotica en AI voor de Landmacht

Defensie wil graag leren van de toepassingen, kennis en mogelijkheden uit de industrie op het gebied van robotica en AI. Aanleiding hiervoor is de toekomstvisie die de Landmacht afgelopen november heeft gepresenteerd.

De unit Robots and Autonomous Systems (onderdeel van de Landmacht) organiseert daarom een bijeenkomst om samen te kijken naar mogelijkheden van samenwerking tussen defensie en de hightechindustrie op het gebied van robotica en AI.

Toekomstvisie Landmacht
Hoogwaardige technologie, vernieuwende operationele concepten en de onmisbare mens. Dat zijn de beslissende elementen volgens aan de Commandant der Strijdkrachten luitenant-admiraal Bauer, gepresenteerde toekomstvisie van de Koninklijke Landmacht.

Bauer: “We weten dat we moeten en nu ook kúnnen investeren in de krijgsmacht van vandaag, morgen, maar zeker ook overmorgen. Deze visie helpt ons om gezamenlijk besluiten te nemen om Nederland veilig te houden. Het landoptreden blijft onveranderd mensenwerk. Onze mensen moeten het uiteindelijk doen.”

De unit Robots and Autonomous Systems afgekort RAS is een van de onderdelen van de Landmacht en is gevestigd in de Brainport Regio. De RAS houd zich voornamelijk bezig met Robotica en AI en dat vanuit de basis in Oirschot.

Tijdens de bijeenkomst zal Stafofficier Landoptreden van het Ministerie van Defensie, Sjoerd Mevissen, vertellen over de unit RAS en haar ambitie. Naar aanleiding van deze bijeenkomst kan een vervolg plaatsvinden met een geselecteerde delegatie, om een verdieping te realiseren en mogelijk te komen tot samenwerkingen.

Lees de toekomstvisie

Programma
15.30 – 16.00 Inloop
16.00 – 16.10 Welkom door Wim Renders SCC
16.10 – 16.20 Introductie door Egbert-Jan Sol Smart Industry
16.20 – 17.10 Robotica & AI binnen de unit Defensie in Oirschot
17.10 – 17.30 Q&A
17.30 – 18.15 Borrel en netwerken

Locatie
Software Competence Center
BIC 1
5657 BX Eindhoven
Routebeschrijving

Registratie
Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door de Holland High Tech MIT-regeling Netwerkactiviteiten. Deelname is kosteloos, mits u zich registreert via de website.

Aanmelden

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst

 

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: