COTEMACO

Opening COTEMACO fieldlab Smart Food Processing

COTEMACO

Op 1 oktober opent het fieldlab Smart Food Processing.

Dit fieldlab is onderdeel van het Europees project COTEMACO waarin Food Tech Brainport en Holland Robotics (High Tech NL) partners zijn.  Vanuit dit project willen we  voedselverwerkende bedrijven in Noordwest Europa informeren en samenbrengen met technologieaanbieders van flexibele automatisering (robotisering en cobotisering). We willen de voedselverwerkende bedrijven tonen wat wel, maar ook wat niet mogelijk is met cobots (robots die kunnen samenwerken met de mens) en andere digitale automatisering.

Dit gaan we demonstreren in het fieldlab Smart Food Processing waar diverse opstellingen met Cobots, Robots en andere digitale automatiseringen staan opgesteld. Specifiek gericht op de Food, in een daadwerkelijke food-productieruimte.

Dit fieldlab zal gebruikt gaan worden om ondernemers bekend te maken met de (on)mogelijkheden van automatisering met Cobots, en hen te ondersteunen met trainingen, cursussen, business- en implementatieplannen  indien zij overwegen om cobots of andere digitale automatisering te implementeren in hun onderneming.

Mede met steun van Europa en de provincie Noord-Brabant is deze steun veelal volledig kosteloos voor ondernemers (via de zgn. de-minimis vrijstellingsverordening).

De opening van het field lab Smart Food Processing vindt voor geregistreerde bezoekers plaats om 15.30 uur. U bent welkom vanaf 15.00 uur.

Programma

15.00 – 15.30 uur | Ontvangst
15.30 – 16.00 uur | Welkom & introductie
16.00 – 16.30 uur |Keynote: ‘The Future of Food’ door Marielle Bordewijk
16.30 – 16.45 uur | Openingshandeling door Elly Blanksma-van den Heuvel, burgemeester Helmond
16.45 – 18.00 uur | Demonstraties robotopstellingen onder het genot van een hapje en een drankje. Tevens is het mogelijk om meer te zien van Food Tech Park tijdens een rondleiding.


Locatie

Food Tech Brainport
Scheepsboulevard 3
5705 KZ Helmond

Parkeren
Achter het pand van Food Tech Brainport zijn voldoende gratis parkeer mogelijkheden.

Registratie
Wilt u de opening van het fieldlab graag bijwonen? Registreer u dan via onderstaande link.

Aanmelden

 

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: