De cobots komen eraan!

Nationale Cobot Dag 2019

De cobots komen eraan!

Er is de afgelopen jaren veel geschreven over robots die ons gaan helpen, maar ook over robots die onze banen overnemen en zelfs over robots die ons overnemen. Er wordt gelukkig ook steeds meer geschreven over de cobot, de collaboratieve robot. Maar wat ons betreft nog niet genoeg. Cobots zijn de robots waar we mee samen werken. Ze zijn veilig om naast te staan, ze zijn licht, goedkoop (in vergelijking met industriële robots) en flexibel.

Cobots stellen ons in staat om te werken met een robot, in plaats te werken als een robot. De Nationale Cobot Dag is in het leven geroepen om de bekendheid van cobots te vergroten en acceptatie te bevorderen.

Op deze dag laten bedrijven die zich bezig houden met cobots zien wat de voordelen zijn van cobots en welke mogelijkheden er zijn om repeterende taken te automatiseren met cobots. Het programma zal bestaan uit een mix van presentaties en workshops. Denk daarbij aan case studies, gepresenteerd door eindklanten. Dus wil je weten hoe het in gebruik nemen van een cobotsysteem in zijn werk gaat, hoe werknemers ermee omgaan, kom dan een case study bijwonen en stel de vragen die je erover hebt. Of wil je het gebruiksgemak van de ene cobot vergelijken met een andere cobot? Volg dan 1 of 2 mini workshops cobot programmeren (30 – 45 min.) van cobots waar je meer van wilt ervaren.

Meer informatie: www.nationalecobotdag.nl

Naar overzicht Voeg toe aan mijn agenda
Delen: